Γεωργίου Κουβίδη 31, Ελευσίνα, Τ.Θ. 190 00
210-5560009-10

Η ιστορία μας / Ορόσημα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το 1978, ο Νικόλαος Πετράκης ίδρυσε στον Πειραιά, μια μικρή οικογενειακή εταιρεία με αντικείμενο τις Οδικές Μεταφορές Εμπορευμάτων.

Η μεγάλη ανάπτυξη στις πωλήσεις των Ι.Χ. οχημάτων στις αρχές της δεκαετίας του 1980, είχε ως αποτέλεσμα την παράλληλη ανάπτυξη των υπηρεσιών στις Μεταφορές Ανταλλακτικών και με την πάροδο του χρόνου, ο συγκεκριμένος τομέας υπηρεσιών έγινε η βασική εμπορική δραστηριότητα της Εταιρείας.

Από τις πρώτες ημέρες στον Πειραιά, έχουμε επιτυχώς εδραιωθεί ως ηγετική Εταιρεία Μεταφορών και Logistics καθώς και ως αξιόπιστος επιχειρηματικός εταίρος μεγάλων Ελληνικών και Πολυεθνικών εταιρειών στην τοπική αγορά.

Με τους Θωμά και Κωνσταντίνο Πετράκη, τη 2η γενιά της οικογένειας, στο πηδάλιο της Διοίκησης, η Εταιρεία είναι υπερήφανη που βασίζεται στην κληρονομιά της και συνεχίζει την ισχυρή οικογενειακή της παράδοση.

Αυτή είναι η ιστορία μας, χάρη στο όραμα, την προσπάθεια και την ηγεσία του Νικολάου Πετράκη, του ιδρυτή και Προέδρου της Εταιρείας.

Με πλέον των 40 χρόνων εμπειρίας, η ΠΕΤΡΑΚΗΣ Transport & Logistics υποστηρίζει καθημερινά μεγάλους διεθνείς ομίλους και πολλές Ελληνικές Μικρές & Μεσαίες Επιχειρήσεις προσφέροντας στους Πελάτες της ένα μοναδικό και ολοκληρωμένο Δίκτυο Μεταφορών καθώς και εξατομικευμένες Υπηρεσίες Logistics που βοηθούν στην κάλυψη των αναγκών της αλυσίδας εφοδιασμού τους.

ΟΡΟΣΗΜΑ

1978

Ο Νικόλαος Πετράκης λαμβάνει επίσημη άδεια για μεταφορά φορτίων και με ένα μικρό φορτηγό όχημα αρχίζει τη συνεργασία του με επιχειρήσεις στην περιοχή του νομού Αττικής.

1982

Με την ανάθεση νέων επιχειρηματικών συμβάσεων από εταιρείες του τομέα της Αντιπροσώπευσης και Εμπορίας Ι.Χ., ο στόλος της Εταιρείας αυξάνεται στα 4 φορτηγά με σκοπό την επέκταση και βελτίωση των υπηρεσιών Μεταφορών στον νομό Αττικής.

1990

Η πρώτη ιδιόκτητη εγκατάσταση ιδρύθηκε στον Πειραιά με πρωταρχικό στόχο την κάλυψη των διαδικασιών Αποθήκευσης και Cross Docking (αποστολή́ των εμπορευμάτων στον Πελάτη στο συμφωνημένο χρόνο παράδοσης χωρίς να έχει προηγηθεί η εισαγωγή́ τους σε αποθήκη).

1993

Η Εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Βόρειο Ελλάδα με την ίδρυση υποκαταστήματος στη βιομηχανική περιοχή του Καλοχωρίου (Ν. Θεσσαλονίκης) και με σκοπό την παροχή υπηρεσιών Μεταφορών & Logistics σε Πελάτες με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς και τους γειτονικούς νομούς.

1994

Η Εταιρεία επενδύει στην αγορά νεών οχημάτων και ο στόλος αυξάνεται στα 15 οχήματα.

1995

Επέκταση της παροχής υπηρεσιών Μεταφορών & Logistics σε όλη την Ελλάδα με την ανάπτυξη στρατηγικών εταιρικών σχέσεων με τοπικές επιχειρήσεις (Πρακτορεία Μεταφορών).

2001

Οί υιοί του Νικόλαου Πετράκη, Κώστας και Θωμάς Πετράκης, συμμετέχουν στην οικογενειακή επιχείρηση.

2004

Οί υιοί του Νικόλαου Πετράκη, Κώστας και Θωμάς Πετράκης, συμμετέχουν στην οικογενειακή επιχείρηση.

2005

Η έδρα της Εταιρείας μεταφέρεται στην Ελευσίνα (Αττική) σε νέες ιδιωτικές εγκαταστάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν αποθηκευτικό χώρο 2.000 τ.μ, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών Cross Docking και 350 τ.μ για χρήση χώρων γραφείων. Οι εγκαταστάσεις ευρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά και έχουν άμεση πρόσβαση στους Εθνικούς Αυτοκινητόδρομους που οδηγούν στη Νότια και Βόρεια Ελλάδα.

Η κατασκευή των σύγχρονων αυτών εγκαταστάσεων ενίσχυσε τις καθημερινές δραστηριότητες της Εταιρείας και επέτρεψε τη σημαντική ανάπτυξη της Εταιρείας μας.

2006

Από το Μάρτιο του 2006, η Εταιρεία καταχωρήθηκε επισήμως ως ΠΕΤΡΑΚΗΣ Α.Ε. (Ανώνυμη Εταιρία) και επέκτεινε περαιτέρω τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες της προσφέροντας και υπηρεσίες 3rd Party Logistics Provider.

2007

H Εταιρεία επεκτείνει τις υπηρεσίες προς τους Πελάτες της με την παροχή χώρου Τελωνειακής Αποθήκης καθώς και υπηρεσιών Εκτελωνισμού.

2008

Το Νοεμβρίου του 2008, η ΠΕΤΡΑΚΗΣ Α.Ε εγκαινίασε τις δραστηριότητές της και στον κλάδο των Υπηρεσιών Ταχυμεταφοράς με τη δημιουργία της θυγατρικής FFW Courier.

2015

H Εταιρεία λαμβάνει πιστοποίηση ISO 9001:2008 – Quality Management

2016

3 νέα οχήματα τύπου Long Wheel Base Van προστέθηκαν στο στόλο της Εταιρείας, o οποίος αυξήθηκε στα 35 οχήματα.

2017

H Εταιρεία με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση του στόλου των οχημάτων της εξόπλισε όλα τα οχήματα με προηγμένο Σύστημα Τηλεματικής μέσω του οποίου μεταφέρει δεδομένα πραγματικού χρόνου στα κεντρικά της γραφεία.

Το Σύστημα Τηλεματικής παρέχει σε καθημερινή βάση, συνεχή παρακολούθηση της αποδοτικότητας των καυσίμων, προειδοποίηση για θέματα συντήρησης, βελτίωση της ασφάλειας και της οδικής ασφάλειας και ενίσχυση της διαδικασίας επικοινωνίας, πλοήγησης και παράδοσης των εμπορευμάτων.

2018 (Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ)

Κατά τη διάρκεια του 1η εξαμήνου της 2018, η Εταιρεία πιστοποιήθηκε με τις ακόλουθες διαπιστεύσεις:

  • EN ISO9001 Quality Management
  • EN ISO14001 Environmental Management
  • EN ISO39001 Road Traffic Safety
  • OHSAS18001 Occupational Health and Safety
2018 (Β’ ΕΞΑΜΗΝΟ)

• Το Νοέμβριο του 2018, η ΠΕΤΡΑΚΗΣ Α.Ε. εόρτασε την 40η επέτειο της λειτουργίας της ως μία από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες Μεταφορών & Logistics στην Ελλάδα.
• Πλήρης εκσυγχρονισμός της εταιρικής ταυτότητας της Εταιρείας με νέο λογότυπο.

2019 (Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ)

• Το Μάρτιο του 2019, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η νέα βελτιωμένη ιστοσελίδα της εταιρείας, αντανακλώντας τον ουσιαστικά διευρυμένο ρόλο μας ως ηγετική εταιρεία στις οδικές μεταφορές.